Een Rohingya vrouw uit een dorp ten noorden van Maungdaw (in de provincie Arakan) is begin deze maand verkracht en vermoord door een aantal militairen, zo meldt de site Rohingya Blogger.

Op 3 juni 2014 rond 9 uur in de avond valt een groep militairen van bataljon 352 het huis Zakir Ahmed binnen, gelegen in Saleh Taung. In de woning treffen zij Anowar Begum aan, de vrouw van Zakir Ahmed, wie zij vervolgens verkrachten.

Anowar Begum is tijdens de verkrachtingen om het leven gekomen. Volgens de lokale bevolking werd de vrouw door de militairen om beurten verkracht. Zij stierf op het moment dat ze door de vierde militair werd verkracht.

Myanmar politieman toont zijn granaatwerper

Myanmar politieman toont zijn granaatwerper

Deze verkrachtingszaak staat niet op zichzelf. Een paar dagen eerder werd een andere Rohingya vrouw verkracht door Majoor Wai Linn Ko (in dienst van de grenspolitie van Myanmar) en twee vertegenwoordigers van de lokale overheid van Maungdaw. Tot nu toe is geen enkele actie ondernomen door de relevante autoriteiten met betrekking tot zowel die verkrachtingszaak als de verkrachting en moord van Anowar Begum.

Hoewel de centrale regering in Naypyidaw en nationale overheid in Sittwe op de hoogte zijn van de misdragingen door regionale overheden en militairen in Arakan, laten zij structureel na om in te grijpen tegen de diverse misdaden die worden begaan tegen de Rohingya.

Noot: De site Rohingya Blogger is een weblog met goed geïnformeerde bronnen binnen Myanmar. De afbeeldingen bij dit artikelen zijn niet de personen waar specifiek in het artikel naar verwezen wordt.