Een brand die is ontstaan in één van de geïmproviseerde keukentjes van een shelter in het Kutupalong vluchtelingenkamp in Bangladesh heeft 300 shelters vernietigd. Kutupalong is het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. In het kamp – dat grotendeels door de vluchtelingen en kleine NGO’s is opgebouwd – wonen honderdduizenden Rohingya die zijn gevlucht voor het geweld in Myanmar.

De enorme brand in Kuthupalong legt honderden shelters in de brand.

Bronnen in de regio melden dat 312 shelters zijn verwoest en 37 kleine winkeltjes. Vrijwel alle ‘gebouwen’ in Kutupalong zijn opgebouwd vanuit bamboe, gebruikte rijstzakken van hulporganisaties en plastic zeilen. Doordat de shelters enorm dicht op elkaar staan heeft een brand vaak direct enorme gevolgen. Het gebied is moeilijk bereikbaar voor brandweer of andere hulpdiensten. Er zijn bij de brand drie gewonden gevallen maar alhamdoulilah geen dodelijke slachtoffers.

Ons werk in Kutupalong

Stichting as-Salaamah wal’Adaalah heeft in het Kutupalong-vluchtelingenkamp één permanente school waar 110 kinderen dagelijks onderwijs kunnen krijgen. Deze school is op 15 maart gesloten vanwege COVID-19. Tevens hebben we in het verleden tientallen shelters laten bouwen in het kamp. Geen van onze gebouwen is geraakt door deze brand.

Je kan ons werk steunen door jouw sadaqah te storten op IBAN NL70TRIO0197674399 ter name van As-Salaamah Wal Adaalah.