Stichting as-Salaamah wal’Adaalah zet zich in voor veiligheid en rechtvaardigheid voor de Rohingya-bevolking in/om Myanmar. Deze moslimminderheid wordt niet door de overheid van Myanmar erkent als burgers van het land en zijn hierdoor effectief stateloos. De opkomst van radicaal nationalistisch boeddhisme is het land heeft geleidt tot vele aanvallen op de Rohingya. De bevolkingsgroep wordt als gevolg hiervan door de Verenigde Naties omschreven als behorend tot de meest vervolgde volkeren ter wereld. Volgens Human Rights Watch zijn de Rohingya in Myanmar slachtoffer van etnische zuivering.

Sample image with caption

Nourdeen Wildeman (links, voorzitter as-Salaamah wal-Adaalah) met Abdullah Marouf (rechts, president of GRC) in Mekka, Saoedi-Arabië.

Voor het leveren van humanitaire steun aan de Rohingya vluchtelingen is expertise ter plaatse van groot belang. Om deze reden is Stichting as-Salaamah wal’Adaalah een samenwerking aangegaan met de Global Rohingya Center (GRC). Deze internationaal opererende organisatie is in maart 2013 officieel gelanceerd in opdracht van de Organization of Islamic Cooperation (OIC) in Jeddah, Saoedi-Arabië. Het GRC opereert formeel onder supervisie van Dr Wakar Uddin, director general van de Arakan Rohingya Union (ARU).

Door de samenwerking tussen de Global Rohingya Center en Stichting as-Salaamah wal’Adaalah worden de humanitaire acties van de stichting ondersteund door vrijwilligers ter plaatse die bekend zijn in het gebied en de laatste lokale ontwikkelingen. Hierdoor zullen de acties zo effectief en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Ook kan er een uitwisseling van kennis en expertise plaatsvinden tussen de vrijwilligers van de Global Rohingya Center en Stichting as-Salaamah wal’Adaalah.