Elk jaar zamelen wij donaties in gedurende de Ramadan. De voorgaande jaren konden we gedurende deze prachtige maand ruimschoots meer dan €100.000 inzamelen, alhamdoulilah. Dit jaar hebben we ons doel bewust significant lager gesteld op €55.000. We zijn tevens pas de laatste tien dagen gaan inzamelen (in plaats van de gehele maand). Alhamdoulilah, dit doel is gedurende de 27ste nacht van de Ramadan bereikt!

Dat we ons doel lager hebben gesteld dan voorgaande jaren heeft twee aanleidingen:

– door de corona-crisis kunnen we minder doen voor de Rohingya (zie eerdere communicatie) dus hebben we ook minder geld nodig;

– door de corona-crisis hebben veel Nederlandse moskeeën minder inkomsten. Het voelt voor ons niet goed om grote bedragen vanuit Nederland naar het buitenland te brengen terwijl hier om ons heen moskeeën in de problemen komen. Let op: dit is een persoonlijke afweging, geen religieus standpunt en zeker ook geen kritiek op anderen die dit wel doen.

Omdat wij ons doel hebben behaald stoppen wij met het actief inzamelen via sociale media. Wie graag specifiek aan ons wil doneren kan dat natuurlijk doen (het gehele jaar door). De Ramadan is nog niet voorbij en er komen nog oneven nachten aan. Waarschijnlijk willen veel mensen de komende dagen nog uitgeven van hun bezittingen op de Weg van Allah swt. We roepen mensen op om vanaf nu bij het schenken van hun sadaqah vooral de lokale moskeeën in gedachten te houden. Ten aanzien van zakaat al-maal zou men ook aan het Nationaal Zakaat Fonds kunnen denken.

We danken al onze donateurs; zonder jullie donaties stellen wij niets voor! Moge Allah swt een ieder die een bijdrage heeft geleverd op welke wijze dan ook hier rijkelijk voor belonen; ameen.