Wie de anti-islamitische punten uit het verkiezingsprogramma van de PVV van Geert Wilders in de praktijk wil zien, hoeft niet verder te zoeken. In het Aziatische land Myanmar (vroeger Birma) is een etnische zuivering gaande tegen de moslimbevolking. Veel van de ideeën van de PVV zijn hier al onderdeel van het werkelijke beleid van de democratisch verkozen overheid.

De autoriteiten in Myanmar hebben bijvoorbeeld recent besloten dat er een verbod komt op het onderwijzen van de Koran en andere aan islam gerelateerde onderwerpen aan kinderen in de noord-westelijke deelstaat van Arakan. Lokale waarnemers zien dit als een volgende stap in de verkeerde richting die de spanningen tussen bevolkingsgroepen in Myanmar alleen maar verder zal doen oplopen. De autoriteiten zijn al een langere tijd bezig met het terugdringen van vrijheden met betrekking tot moslims in de dat deel van het land.

Tijdens een aanval op een moskee in juni dit jaar in Myanmar werden ook vele Korans verscheurd en verbrand achtergelaten.

Tijdens een aanval op een moskee in juni dit jaar in Myanmar werden ook vele Korans verscheurd en verbrand achtergelaten.

10 jaar gevangenisstraf
Verschillende Rohingya vertellen dat de autoriteiten tientallen leraren uit verschillende wijken ten zuiden van de stad Maungdaw bij elkaar riep. De leraren moesten vervolgens een contract ondertekenen waarbij zij beloofden niet meer les te geven in de Koran of een ander onderwerp dat met de islam te maken zou hebben. Volgens de Rohingya werden de leraren bedreigd en hebben de autoriteiten een 10 jaar lange gevangenisstraf beloofd aan een ieder die de wet overtreedt. Tevens worden de leraren voor de komende periode gemonitord om te kijken of zij zich werkelijk aan de ondergetekende voorwaarden houden.

Uit verschillende bronnen binnen de stad is begrepen dat de autoriteiten meer wijken in de staat van Arakan vrij willen maken van enige vorm van islamitisch onderwijs. Sinds het begin van het sektarisch geweld tegen de Rohingya in 2012 zijn er al talloze moskeeën en scholen gesloten of in brand opgegaan.

steun ons met jouw sadaqah