alHamdoulilah; de inzameling die dit jaar door Stichting as-Salaamah wal’Adaalah is uitgevoerd tijdens de ramadan is een groot succes geworden. In totaal is ruim €30.750 ingezameld, zowel online als offline. Wij zijn op de eerste plaats Allah swt hiervoor erg dankbaar, daarna alle personen die op welke manier dan ook een bijdrage hebben geleverd middels het geven van een donatie.

De inzameling bestond uit twee delen: allereerst het inzamelen van € 4.200 voor het financieren van 10 medische operaties voor Rohingya in vluchtelingenkampen in. Dit doel is na 3 dagen inzamelen gerealiseerd, alhamdoulilah. Het geld is inmiddels aangekomen in Bangladesh; de operaties zullen spoedig ná de maand Ramadan uitgevoerd zullen worden insha’allah.

Daarna werd een grote inzameling gestart om in de 25 resterende dagen een bedrag van €25.000 in te zamelen voor toekomstige reizen met noodhulp en langere termijn projecten ten behoeve van de Rohingya (in Bangladesh of elders). Dit doel is na 24 dagen inzamelen gerealiseerd, alhamdoulilah.

De donaties zijn op vier manieren binnengekomen:
– 384 donaties via iDeal (in totaal €15.829,00)
– 255 donaties via bankoverschrijving (in totaal €9.357,25)
– inzamelingen bij 6 moskeeën (in totaal €5.010,13)
– contante donaties (in totaal €580,00)

Mensen die doneren geven ons twee zaken: hun geld én hun vertrouwen. Met beide willen wij zorgvuldig omgaan. Wij zullen wij via onze website iedereen blijven informeren over welke acties op basis van deze donaties worden uitgevoerd en wat de resultaten hiervan zijn. Like ons op Facebook, volg ons op Twitter of kijk regelmatig op onze site om altijd op de hoogte te blijven insha’allah.

Vanzelfsprekend kunnen mensen blijven doneren via iDeal of bankoverschrijving. Alle informatie daarvoor vind je hier.

Moge Allah swt een ieder die heeft bijgedragen hiervoor rijkelijk belonen; ameen.

Stichting as-Salaamah wal’Adaalah