Vandaag om 20:25 lokale tijd (15:55 Nederlandse tijd) heeft een aardbeving plaatsgevonden in Myanmar. Het epicentrum lag net ten zuiden van de stad Mawlaik. De aardbeving had naar schatting een kracht van 7.0 op de schaal van richter. Vanuit heel Myanmar, Bangladesh en ook India komen berichten van mensen die de trillingen hebben gevoeld.

“Alle mensen zijn nu op straat uit angst voor naschokken,” meldt één van onze contactpersonen vanuit het zuiden van Bangladesh. Vooralsnog heeft hij geen slachtoffers kunnen waarnemen.

Ook vanuit Sittwe (Myanmar) bevestigen onze bronnen dat de aardbeving sterk is gevoeld maar dat het er vooralsnog op lijkt dat alle mensen veilig zijn.

Woningen in het gebied
Stichting as-Salaamah wal’Adaalah beschikt over vele contacten in de gebieden, specifiek in Rohingya-vluchtelingenkampen. De woningen op deze plaatsen zijn vooral van hout en bamboe gemaakt en lijken meer op tenten dan op gebouwen. Ze hebben niet meerdere verdiepingen (maar zijn soms deels verhoogd in verband met vele overstromingen).

In de moslimghetto Aung Mingalar bij Sittwe zijn de gebouwen wel deels van steen en met meerdere verdiepingen. We hebben nog geen berichten of foto’s van grote schade ontvangen.