Bij operaties tegen mensensmokkelaars zijn n het noorden van Maleisië 139 massagraven gevonden. De graven bevinden zich nabij bij de Thais-Maleisische grens. In een aantal graven zijn meerdere lijken aangetroffen, aldus een Maleisische politiechef volgens ANP. Het gaat waarschijnlijk om de lichamen van Rohingya-vluchtelingen die het slachtoffer zijn geworden van mensensmokkel.

De graven werden de afgelopen paar dagen aangetroffen op 28 plekken waarvan het vermoeden bestond dat er kampen waren van mensensmokkelaars die vluchtelingen vasthielden.

Door de overheid van Maleisië wordt al enige tijd onderzoek gedaan naar de massagraven nabij de grens met Thailand. In dat land werd eerder deze maand al een massagraf ontdekt met daarin 26 lijken. Gisteren werd bekend dat er nu dus ook graven in Maleisië zijn gevonden. Eén lag op slechts 100 meter afstand van het graf dat in Thailand is gevonden, zo dicht op de grens bevinden de mensenhandelaren zich.

Op dit moment is het nog onduidelijk hoeveel stoffelijke overschotten in de 139 massagraven aangetroffen zijn. In sommige media werd gesproken over enkele honderden lichamen. Een speciaal team is vandaag begonnen met het opgraven van deze lichamen.