Sinds de geweldexplosie van midden 2012 is de situatie van de islamitische Rohingya-minderheid in Myanmar verder onder druk komen te staan. Enerzijds wordt de gemeenschap getroffen door discriminerende wetgeving vanuit de overheid, anderzijds nemen de aanvallen op de moslims in het overwegend boeddhistische land hand over hand toe. Volgens de Verenigde Naties behoren de Rohingya tot de meest vervolgde volkeren op aarde. Human Rights Watch concludeerde in een rapport van april dit jaar dat er sprake is van etnische zuivering tegen deze bevolkingsgroep.

Wat is op dit moment de situatie in het land? Hoe zal de nabije toekomst zich ontwikkelen? Welke rol kunnen (Nederlandse) politici en mensenrechtenactivisten hierbij vervullen? Welke rol kan de (Nederlandse) islamitische gemeenschap op zich nemen?

Tijdens een speciale thema avond komen deze en andere vragen aan bod. Een gevarieerd publiek van politici, mensenrechtenactivisten en (vertegenwoordigers vanuit) de Islamitische gemeenschap is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De sprekers tijdens deze avond zijn Dr. Wakar Udin (president of Arakan Rohingya Union, Washington D.C., Amerika) en Nourdeen Wildeman (voorzitter van Stichting as-Salaamah wal’Adaalah).

Datum donderdag 28 november
Tijd 19:30 tot 21:00
Locatie hoofdzaal van Centrum De Middenweg, Kerdijkstraat 16, Rotterdam

Wees van harte welkom!

20131117