Eerder dit jaar heeft Stichting as-Salaamah wal’Adaalah haar eerste missie naar de Rohingya in Bangladesh met succes uitgevoerd. Ruim 36.500 kg voedselhulp is toen verspreidt onder de Rohingya in de omgeving van Coxs Bazar. Tijdens die reis is tevens nadrukkelijk gewerkt aan het voorbereiden van meer permanente vormen van steun om ook aan de langere termijn toekomst van de Rohingya in het gebied te werken. Na terugkomst is tijdens de ramadan ingezameld om de financiering van deze plannen beschikbaar te krijgen.

Eind oktober zal Stichting as-Salaamah wal’Adaalah haar tweede missie naar het gebied uitvoeren. Tijdens deze missie wordt gewerkt aan drie activiteiten:
– verspreiden van voedselpakketten aan de Rohingya;
– ondersteuning van project ‘medische zorg voor de Rohingya’;
– ondersteuning van project ‘educatie voor de Rohingya’.

De twee projecten die wij gaan ondersteunen zijn opgestart door lokale Rohingya-organisaties. Stichting as-Salaamah wal’Adaalah zal deze projecten deels financiëel steunen, maar ook een bijdrage leveren vanuit de expertise op het gebied van (project)management. Beide projecten zullen ervoor zorgen dat de lokale Rohingya-bevolking ook ná buiten onze missies om dagelijks de vruchten van onze steun zal kunnen plukken, insha’allah.